Spil skak online
på Skakserver.dk


























EM for ungdom, dag 5
22. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

5. runde bød på en dansk score på 50 %. Der resterer nu 4 runder inden der er fundet nye Europamestre for ungdom.

Vi har modtaget følgende fra tjekkiet:

Af Henrik Ochnser
Rapport fra 5. runde ved EM i Prag for ungdom
Med 50 % score i alt blev det endnu en godkendt dag for spillerne i de danske farver. Mest positivt var at vi nu har to over 50 %, idet Jonas Bjerre i U8 vandt for tredje gang i træk og nu er oppe på 3 p.
 
I U18 vandt Bjørn Møller Ochsner i et flot angrebsparti over en 2400-spiller. Efter Bjørns usædvanlige angrebstræk 44. Kg3 til f3 gav modstanderen op!

Slutstillingen. Se hele partiet til sidst i artiklen.

Allerede i træk 2 var Bjørn ellers ude af åbningsforberedelserne, idet modstanderen spillede 2. -, a6 i siciliansk.
 

Bjørn Møller Ochsner (foto: Lene Wul)
 
De øvrige danske vindere var Toby Dreisler i U12 drenge og Caterina Wul Micalizio  i U-08 piger. Begge fik deres anden sejr og er nu kommet fint i gang. Toby spillede et fint drage-parti med hvid og måtte til sin store frustration opleve en usportslig tjekkisk modstander, der i en tabt stilling hverken gav op eller trak men blot holdt sig væk fra brættet. Da Toby efter 40 minutters venten fik fat på en turneringsleder, blev modstanderen tvunget til at flytte, men da denne så fik ½ time efter træk 40, gentog fraværet sig ifølge Toby.
 
En garvet skakspiller ville måske være ligeglad, men det var klart en mental belastning for Toby, som heldigvis holdt hovedet koldt og vandt.
 
Er det mon en træner eller far, der har tvunget sin knægt til at spille ”mindst tre timer”?
 
Vore tre remiser blev opnået af hhv. Filip Boe Olsen, Freja Vangsgaard og Martin Percivaldi (hvid mod Stonewall). Alle tre pressede på for at vinde, men de kunne ikke konvertere små fordele til sejr. Freja havde længe ført med en bonde, men da den røg, stod hun pludselig i underkanten, og remisen blev taget.
Vore fire nederlag var ærgerlige og naturligvis dybt uretfærdige. I U-16 piger spillede Thea Nicolaisen igen et fint angrebsparti mod Benko, men til sidst blev angrebet vendt til tab.
 
I U12 måtte Johan Møller Ochsner igen sande, at det er svært at rykke en række op og spille mod stærke modstandere. Efter fint spil i en kongeinder gav et dårligt træk med kongen modstanderen hele pointet. Johan er rigtig træt af at ”lave en Audi” (4 gange 0 i træk), men han skal nok komme igen. 
 
Heldigvis giver den store danske gruppe et godt kammeratskab og masser af muligheder for at glemme nedturene i selve turneringen (svømning, fodbold, lyn, analyser af hinandens partier og ikke mindst den daglige træning ved Mads Boe og de medfølgende forældre).
 
I U14 spillede Bjarke Vangsgaard et kompliceret parti mod en stærk mesterspiller fra Spanien, og desværre måtte Bjarke ned i et slutspil med skæv materialefordeling. 
 
I U16 kom Jens Ramsdal igen ind i et hidsigt parti i Dragen, hvor han dog også måtte ned til sidst.
 
De tjekkiske arrangører har selv ”spillet sig op” efter hotelfadæsen og gør alt inden for de muligheder, de besidder, for at gøre generne for danskerne mindre. Således spiser vi frokost i VIP-rummet med udsigt over Prag som stort set de eneste ikke-arrangører – og generelt fungerer turneringen, rundelægning, partier på nettet osv. upåklageligt. 
 
Turneringen kan følges på: www.eycc2012.eu. På denne side er der også livepartier, hvor vi i dag igen har én med, Bjørn i U18.
 
Henrik Ochsner 

 

 

 

 
Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler