Spil skak online
på Skakserver.dk


EU-mesterskaberne slut
11. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Vi bringer sidste reportage fra  EU-mesterskaber i  Mureck i Østrig.

Af Andreas Wiwe
EU-mesterskaberne 9. og sidste runde.
Sidst runde i EU-mesterskaberne blev afviklet tidligt torsdag morgen, dvs. kl. 8.30. Lidt en omvæltning når man er vant til at spille kl. 15.

Oscar i U8 slap nogenlunde fra åbningen, men i det tidlige midtspil glemte han at flytte dronningen, da den blev truet. Derefter var der ikke meget at spille om.

Nicolai i U10 kom rigtig fint fra åbningen, og i det tidlige midtspil snød han sin modspiller og vandt en kvalitet. Kvaliteten gav han dog tilbage kort efter, da mostanderen fik et angreb ind. Kort efter spillede Nicolai igen noget smart, og han vandt en officer og dermed partiet.

I U12 havde Victor taget ved lære af nederlaget fra 7. runde, hvor han mødte en åbning, han ikke kendte. Efterfølgende viste jeg ham, hvad han skulle spille, hvilket næsten blev praktiseret i denne runde. Han slap dermed fint fra åbningen. Det gik dog for stærkt i midtspillet og første røg damen, og kort efter blev han sat mat. Lasse kom ud i en åbning, som han ikke kendte. Det resulterede i en dårlig stilling, som efterfølgende kostede to bønder. Lasse kæmpede dog videre, og i slutspillet lykkedes det ham at vinde de to bønder tilbage igen. Han måtte senere give en officer for to bønder for at forhindre at modstanderens bonde blev til dronning. Dog var der så få brikker tilbage, at det ikke voldte problemer at holde remis. Flot kæmpet!

Mathias i U14 kæmpede lidt med nerverne og kom til at spille en åbning, han aldrig havde spillet før. Det gik dog fint. Han kom fint fra åbningen og undervejs var det nok ret lige. Modstanderen kunne måske have fået et fordelagtigt slutspil, men han blev sikkert også nervøs og tilbød i stedet remis, hvilket Mathias accepterede. Mikkel kom også nogenlunde fra åbningen, men modstanderens pres i midtspillet blev for stort for Mikkel, og han spillede galt. Derefter vandt modstanderen en bonde, mens Mikkel måtte forsvare en meget svær stilling. Det gik heller ikke, og Mikkel måtte ned.

Samlet set endte Oscar med 2½/9 på en 26. plads. Gruppen blev vundet af forhåndsfavoritten Daniils Horobrijs fra Letland. Nicolai blev bedst scorende dansker med 5/9, hvor især sidste del af turneringen gik rigtig fint for Nicolai. Det skyldes nok især Nicolais høje arbejdsmoral, som var eksemplarisk under turneringen, hvor han fik kigget en hel del på skak og fik en masse ny åbninger og ideer på repertoiret. Nicolai kommer til at stige markant i rating inden for kort tid! Nicolai blev nummer 15 og kommer til at sætte noget rating ind på kontoen. Også Nicolais gruppe blev vundet af forhåndsfavoritten Kirill Chuvakin fra Estland. Victor endte sidst i sin gruppe med 1/9, og turneringen kommer til at koste noget rating. Lasse blev nummer 32 med 3,5/9 og vinder nok lidt rating. Gruppen blev vundet af favoritten Florian Mesaros fra Østrig. Mikkel og Mathias endte begge med 3/9 og på henholdsvis 35. og 34. pladsen. Mikkel vinder noget rating, hvorimod Mathias må sætte noget til. Gruppen blev vundet af 3.-seedede Peczely fra Ungarn.

Afslutningsvis er det min klare opfattelse, at alle har haft en rigtig god tur til Mureck, som er en lille by, som ikke altid tilbyder de mest luksuriøse forhold for spillerne under turneringen. Næste år afholdes turneringen i stedet i Tjekkiet på et 3-stjernet hotel, hvor alle spillere og påhæng kan indkvarteres.

Tak for en rigtig god tur til alle deltagere og forældre. Det er altid en fornøjelse med dejligt selskab. Held og lykke fremover til alle spillerne!

Til sidst bringer vi et billede af den danske delegation i vores officielle spilledragt:
 

Fra venstre: Andreas Wiwe (rejseleder og træner), Benedicte Kistrup (spillede ikke), Mathias Simonsen, Nicolai Kistrup, Lasse Ramsdal, Oscar Koch-Müller, Mikkel Ramsdal og Victor Koch-Müller. (foto: Heidi Kistrup)

Andreas Wiwe

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler