Spil skak online
på Skakserver.dk


EU-mesterskaberne 7. runde
8. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig er nu nået til 7. runde.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.

EU-mesterskaberne 7. runde
Oscar i U8 spillede lidt rigeligt hurtigt, og der røg hurtigt en officer i åbningen. Det var svært at rette op på, og Oscar måtte ned efter to sejre på stribe.

Nicolai i U10 spillede igen et fint parti, hvor han spillede meget fornuftigt. Brikkerne blev byttet af, og der opstod et ret lige slutspil, men hvor Nicolai dog havde lidt at spille på. I stedet tog de remis, hvilket stillingen sikkert også var. Hvis Nicolai lige får et par aktive træk ind hist og her, rummer hans partier flere gode muligheder for hele point. Et lille nøk i den rigtige retning der, og Nicolai bliver rigtig stærk!

I U12 Victor spillede egentlig et fornuftigt parti, men missede undervejs at en af modstanderens officerer stod i slag. I stedet byttede Victor brikker af, og de havnede i et slutspil med lige mange brikker, men hvor Victor havde en farlig fribonde. Da modstanderen truede Victors tårn med en løber, opdagede Victor det ikke og tårnet var tabt. Derefter var der ikke mere at spille om, så Victor måtte ned. Lasse fik sin forberedelse fint ind, men det var kun til lige spil, og herefter så det ud til at spillerne var lige gode. Vurderingen ændrede sig aldrig radikalt, og fredspiberne blev røget efter knap 4 timers spil, hvor der kun var 2-3 andre igangværende partier tilbage i hele turneringen. En hurtig halv som man siger :-)

I U14 fik Mikkel en rigtig god forberedelse ind, og derefter spillede han stort set fejlfrit. Mikkel udspillede ganske enkelt sin modstander.

Stillingen efter 25... Sd4. Hvid opgav.

Gennemspil hele partiet til sidst i artiklen med noter af Mikkel Ramsdal

 


Mikkel – dagens helt! (foto: Andreas Wiwe)

Mathias spillede åbningen fint og kom til at stå ok. Desværre blev Mathias syg under partiet, og han var ikke i stand til at gennemføre. Da modstanderen ikke ville tage imod remis, endte det med at Mathias måtte opgive. Rigtigt ærgerligt at måtte tabe på den måde, men det er svært at spille, hvis man er dårlig. Han er nu blevet frisk igen, og han er klar til at spille igen i 8. runde.

Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges viawww.jugendschach.at.

Andreas Wiwe

 

 

 

 

 

 

 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler