Spil skak online
på Skakserver.dk


Generationer i spil
7. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Dansk Skoleskaks nyeste tiltag hedder Generationer i spil. Projektet vil bygge bro mellem skoleskakspillere og seniorer over 65 år.

Nikolai Skousen fra Dansk Skoleskak skriver i en mail:
Vi er interesseret i gode historie fra klubber, som har erfaringer med ældre der underviser på skolerne eller andre undervisningstiltag i foreninger eller organisationer rundt omkring i Danmark.
 
Derudover er vi interesseret i at finde ældre mænd i alderen 65+, som kan være frivillig i projektet med undervisning samt skabe aktiviteter i deres nærområde - der er tale om København/Frederiksberg og Randers.

Projektet har sin egen hjemmeside - www.skoleskak.dk/om-os/aktuelle-projekter/generationer-i-spil

Der er allerede et åbent arrangement om projektet i Den Gule Villa på Frederiksberg:
 
Åbent Hus: Generationer i spil med skoleskak
Tirsdag den 4. september kl. 13-15, gratis adgang
Spiller du skak? Og er du mand over 65 år? Så kig forbi til Åbent Hus i Den Gule Villa og hør nærmere om Dansk Skoleskaks nye projekt, hvor ældre og skoleelever mødes over et slag skak. "Generationer i spil med skoleskak" er Dansk Skoleskaks nye projekt, hvor ældre og skoleelever inviteres til at besøge hinanden til matcher mellem generationer og fælles ’ældre-barn’ stævner. De mest engagerede ældre kan vælge at blive frivillige i en af landets mange skoleskakklubber eller lave skakaktiviteter på ældrecentre og plejehjem. Der serveres kaffe og hjemmebagt kage. Læs mere om projektet
 
Nikolai Skousen

Se pressemeddelelse  
Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler