Spil skak online
på Skakserver.dk


EU-mesterskaberne 5. runde
7. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Ved EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig er der nu spillet fem runder.

Vi har modtaget nedenstående reportage fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.

EU-mesterskaberne 5. runde
I U8 kom Oscar omsider på tavlen med et helt point i en variant, hvor han fik en fin forberedelse ind. Det gik over stok og sten og efter 15 minutter stod stolte Oscar uden for ved basen og smilede stort og bredt og et point rigere. Dejligt at den sidste dansker nu også kom på tavlen.


Victor til venstre, Oscar i midten og Nicolai til højre (foto: Heidi Kistrup)

I U10 kom Nicolai i stormvejr i Volga-Gambit, hvor hans modstander ganske enkelt bare kendte åbningen bedre end Nicolai, og i den åbning skal man spille præcist, så Nicolai måtte desværre ned.

Lasse i U12 spillede et meget lige parti, hvor brikkerne blot blev byttet af. Han stod måske en smule bedre undervejs, men det var ikke meget. De enedes om remis. Victor kom fint fra åbningen, men spillede alt for hurtigt i midtspillet og den meget lovende stilling fra åbningen forsvandt, da der røg en officer. Dermed var partiet reelt ovre.

Mathias i U14 fik sin forberedelse ind i siciliansk og kom til at stå rigtig godt. Lidt upræcise træk i midtspillet satte dog nok fordelen over styr, men slet ikke så meget at det var nødvendigt at sætte en officer i slag. Dermed måtte Mathias desværre ned. Vi glæder os til at høre computerens dom i morgen omkring det komplicerede parti. Mikkel mødte en stærk spiller på ca. 1850 i rating og på papiret skulle man tro, at Mikkel var overmatchet. Mikkel spillede et godt parti, og da modstanderen tilbød remis omkring træk 20, tog Mikkel imod. Efterfølgende viste analyserne, at Mikkel nok nærmest stod til gevinst, men det psykologiske i at møde en spiller med 550 mere i rating, kan være en stor mundfuld for de fleste.

Uden for skakbrættet har vi fundet en nærliggende sø, som er rigtig dejlig at bade i – 26 grader varmt vand er misundelsesværdigt for enhver dansker – især når termometeret i løbet af dagen sneg sig op på 36 grader i skyggen.

I øvrigt må vi bringe en lille rettelse, da Lasse Ramsdal vist var børnenes topscorer og ikke Mikkel, som vi tidligere kom til at bringe. Der bliver revanchematch i morgen, så ungerne kan revanchere nederlaget :-)

 

Andreas Wiwe

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler