Spil skak online
på Skakserver.dk


EU-mesterskaberne
4. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Ved EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig går det frem ad for de danske spillere.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.
 
Af Andreas Wiwe 
EU 3. runde
Det går stille og roligt frem ad. På tredjedagen fik danskerne 2½ point.
I U8 tabte Oscar hurtigt en officer i åbningen, men forsøgte derefter at stable et angreb på benene, hvor der måske var nogle chancer. I stedet for at gribe disse, kom Oscar til at sætte dronningen i slag, og så var der ikke mere at gøre. 
 
Nicolai i U10 var vores største helt i dag. Han mødte en slags kongeindisk, hvor modstanderen kom til at afskære dækningen til en officer, så den bare stod i slag. Med en officer mere byttede Nicolai blot brikkerne af, og så havde han jo en mere af de sjove, og så vandt han let.
 

Nicolai Kistrup (foto: Heidi Kistrup)
 
I U12 var der danskeropgør mellem Lasse og Victor. Lasse fik en smart forberedelse ind og vandt dermed en officer efter 5 træk. Victor fortsatte dog som om intet var hændt og fik senere sat en smart kombination op, som vandt et tårn. Kort tid efter røg der endnu et tårn, og så måtte Lasse give op. 
 
Mikkel i U14 spillede et kort parti, hvor de i midtspillet tog en hurtig halv. Ikke noget landtræneren er helt glad for det med hurtige remisser, men Mikkel skal på tavlen, så det er tilgivet :-) Mathias sad på førstebrættet i gruppen og mødte gruppens andetseedede. Han spillede åbningen fint dog uden at få fordel, og selvom man har fornemmelsen af, at danskeren stod lidt bedre, så kunne vi ikke finde noget i analyserne. Efter en række vekslinger fik modstanderen en smart kombination ind, som vandt en bonde. Mathias spillede slutspillet for passivt, og derefter var det meget svært. Lidt mere aktivt spil havde måske kunnet skabe nok modspil til en remis, selvom det langt fra er sikkert. Dermed måtte vores hidtil ubesejrede desværre ned.
 
Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges via www.jugendschach.at.
 
Andreas Wiwe
 
Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler