Spil skak online
på Skakserver.dk


EU-mesterskaberne i gang
2. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig er gået i gang.

Fra træner og rejseleder Andreas Wiwe, har vi fået nedenstående rundeberetning.

Af Andreas Wiwe
EU-mesterskabernes 1. runde
Første dag var en hård runde for de danske spillere. Kun en enkelt pind blev det til på en svær åbningsdag. Kun en enkelt af vores spillere har ELO-rating, hvorfor resten af dem er seedet i den nederste halvdel. Det giver selvsagt hårde modstandere i første runde, hvilket den lidt magre pointhøst også vidner om.

Oscar Koch-Müller mødte i U8 en rumæner, hvor åbningen gik lidt galt for vores mand, da han fik slået igen med den forkerte brik i centrum, og derefter måtte aflevere en officer. Efterfølgende var det svært og hurtigt forsvandt en række bønder inden modstanderen sluttede af med en springergaffel i slutspillet. Et nederlag blev det derfor til.

I U10 spillede Nicolai et meget lige parti, hvor den ene afbytning fulgte den anden, og de havnede i et løberslutspil, som var lidt dårligere for Nicolai. Dog burde det kunne holdes remis, hvilket analyserne også vidnede om. Desværre spillede Nicolai et rigtig skidt bondetræk i slutspillet, og derefter var det bare slut. Modstanderen fik en fribonde, som blot løb ned, og Nicolai måtte opgive.

U12 har to danske deltagere. Victor Koch-Müller spillede et hæderligt parti med fin angrebsopbygning i et parti med modsatte rokader. Desværre glemte Victor, at bonden på h4 holdt springeren på g5 dækket, da han spillede sin bonde videre til h5 for at rive modstanderens kongestilling op. Den blev straks slået med skak, og herefter gik det helt galt. Først måtte damen afleveres, hvorefter matsætningen ikke voldte den ELO-ratede slovener på 1691 nogen problemer. Lasse Ramsdal mødte en ungarer på1601 i ELO. Lasse traf nok en forkert beslutning i åbningen, og derefter var det svært. Stille og roligt kom alle modstanderens brikker til at stå bedre og bedre uden at det tilsvarende skete for Lasses. Efter lidt afbytninger, var der pludselig en springergaffel pga. en binding, og Lasse måtte opgive.

I U14 startede de to danskere Mathias Simonsen og Mikkel Ramsdal med at møde hinanden. Ikke ligefrem en drømmeparring for nogle af parterne, men det skulle dog sikre os et enkelt point på en hård dag. Mikkel kom klart bedst fra åbningen og analyserne viste, at der vist var flere rigtige gode muligheder for bare at have to bønder uden den helt store kompensation. Dog spillede Mikkel ikke præcist nok, og det straffede den noget højereratede Mathias konsekvent og tog derefter hele pointet.

På trods af en skidt dag resultatmæssigt er spillerne dog ved rigtig godt mod, og det lokale svømmebassin er flittigt blevet benyttet. I morgen venter en dag med noget lettere modstand for de fleste og forhåbentlig flere point til følge. Vores spillere gør det faktisk fint under partierne, men deres modstandere gjorde det bare bedre. Positivt er det især, at alle spillere inkl. de yngste er gode til at bruge deres tid, og alle spillerne spiller fornuftige træk, så der er bestemt gode nyheder i vente de følgende dage!


Analyser i haven.

Endelig må jeg komme med en kort beklagelse, da det viser sig, at mine ord omkring livedækningen fra gårsdagens rapport ikke helt består en sandhedstest. Der var overraskende mange livebrætter på spillestedet. Derfor burde man kunne klikke sig ind og følge med hver dag fra kl. 15 fra følgende side: http://www.members.aon.at/schach1/live/bundesliga.htm.

Andreas Wiwe

Hjemmeside: www.jugendschach.at

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler