Spil skak online
på Skakserver.dk


EU-mesterskaberne
1. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

EU-mesterskaberne for ungdom i Mureck i Østrig starter i dag. Danmark har seks spillere med.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.

Af Andreas Wiwe
EU-mesterskaberne i Mureck  - Østrig
Igen i år deltager Danmark ved EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig, som arrangeres her for 10. gang. Mesterskaberne afholdes for spillere, som er bosiddende indenfor EU eller Schengenaftalen og har deltagelse af spillere i grupperne U8, U10, U12 og U14. Mureck er en lille by på knap 1600 indbyggere, som er beliggende i det sydøstlige hjørne af Østrig helt tæt ved den slovenske grænse – faktisk så tæt, at der kun nogle få hunderede meter væk fra vores indkvartering ligger en bro, som krydser floden, og så er man i Slovenien.

I år er der en stor delegation af sted som består af 6 spillere, 11 pårørende samt undertegnede som træner og praktisk gris.

I U8 deltager Oscar Koch-Müller fra BMS Skak. Han har 1126 i rating og er seedet som delt 3’er i sin gruppe sammen med 26 andre, eftersom kun to spillere har ELO-tal, og de nationale tal bruges ikke som seedningsberettigelse. Højst ratede spiller i gruppen er Daniils Horobrijs fra Letland med 1580 i ELO. Der er i alt 29 spillere i gruppen, og den kan følges her: http://www.chess-results.com/tnr77322.aspx?lan=0.

I U10 repræsenteres Danmark af Nicolai Kistrup, som også er fra BMS Skak. Nicolai har 1382 i rating og er seedet som delt nummer 12 med 21 andre. Heller ikke Nicolai har et ELO-tal, hvorfor han også står med tallet 0 i rating. Højst ratede spiller i gruppen er Kirill Chukavin fra Estland med 1871 i ELO. Gruppen kan følges her: http://www.chess-results.com/tnr77321.aspx?lan=0 og har 33 deltagere.

U12 har to danske spillere i form af Lasse Ramsdal fra Åbyhøj Skakklub med 1469 i rating, og Viktor Koch-Müller fra BMS Skak med 1167 i rating, og så er han storebror til Oscar. Lasse er seedet som delt nummer 27 ligesom Viktor, da ingen af dem har et ELO-tal. Højst ratede spiller i gruppen er Florian Mesaros fra Østrig med 2036 i ELO. Gruppen med 38 deltagere kan følges her: http://www.chess-results.com/tnr77320.aspx?lan=0.

U14 repræsenteres af Mikkel Ramsdal (Lasses storebror) fra Åbyhøj Skakklub med 1308 samt Matthias Kejlstrup Simonsen fra Evans med 1720 i dansk rating og 1822 i ELO, hvilket giver en seedning som nummer 14. Mikkel er seedet som delt nummer 30, da han endnu ikke har et ELO-tal. Gruppen har 40 deltagere og kan følges her: http://www.chess-results.com/tnr77319.aspx?lan=0.

Brødrene Koch-Müller har hele familien med som opbakning undervejs, hvilket også gælder for Nikolai. Ramsdalerne flankeres også af hele familien og har endog storebror Jens med til at hjælpe på sidelinjen. Mathias har farmand med som tro væbner.

Vi bor i år på et fint Gast Haus i udkanten af byen, nogle få hunderede meter fra spillestedet, som har, hvad der er nødvendigt (for de som fulgte referaterne fra sidste år, så kan jeg røbe, at særligt sengene er tilfredsstillende selv for rejselederen!:)). Her vil vores base være under forberedelserne.

Den danske delegation ankom i etaper i dag, da flere var kommet direkte fra ferie, mens andre var kørt fra Danmark herned. Endelig var en lille flok med flyet, men ved 20-tiden var alle ankommet, og vi er nu klar til at starte de skaklige forberedelser i morgen, hvor den første runde spilles kl. 15 den 1. august. Der vil ikke være livedækning, så partierne kan desværre ikke følges af nysgerrige sjæle i Danmark. Internetforbindelsen på vores indkvartering ser dog ud til at fungere nogenlunde, hvorfor det kan forventes runderapporter mindst hver anden dag og forhåbentlig én gang dagligt. Hele turneringen kan også følges på www.jugendschach.at.

Turneringen spilles over 9 runder og varer fra 1.- 9.august.

Andreas Wiwe

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler