Spil skak online
på Skakserver.dk


IM Jakob Vang Glud vandt i Horsens
22. juli 2012
Thomas Hauge Vestergård

IM Jakob Vang Glud og FM Jacob Carstensen endte begge med 6 af 7, men Vang Glud havde en anelse bedre korrektion.

Vi har modtaget nedenstående fra arrangørerne.

Af Eigil Straarup
IM Jakob Vang Glud vandt i Horsens
I dag blev ”Den Lange” anno 2012 afgjort! IM Jakob Vang Glud vandt turneringen med 6/7 efter en relativt kort remis mod IM Jens Ove Fries Nielsen i 7. runde. Kort efter lykkedes det FM Jacob Carstensen at slå IM Karsten Rasmussen, hvorefter de to navnebrødre som de eneste endte med 6/7. Jeg snakkede kort med Karsten efter det parti. Han fortalte, at han stadig var lidt groggy efter det ærgerlige nederlag til Jakob i aftes og derfor manglede energi til dagens parti.

Mens resten af partierne efterhånden blev spillet og resultaterne tikkede ind på storskærmen i kantinen, trippede Carstensen og Glud nervøst rundt og afventede, hvem af dem der havde bedst korrektion og dermed vandt turneringen. Det så dog hele vejen igennem meget lovende ud for Jakob Vang Glud, og til sidst blev det altså også ham der vandt turneringen – dog med mindst mulige margin! Gluds korrektion endte på 24,5 mens Carstensens var 24,0. Dermed lykkedes det endelig for en IM’er at vinde i Horsens efter tre år i træk med fire IM’ere i toppen af feltet.

På Horsens Skakforenings vegne tak til alle jer deltagere for en superhyggelig og god turnering. Stemningen var som sædvanlig fænomenal – både på og uden for brættet! Også en stor tak til alle jer andre, der har fulgt partierne på nettet og deltaget ivrigt i chatten. Vi er glade for, at vi i år kom op på 14 live-brætter, og vi håber, at I både har hygget jer i chatten og følt jer godt underholdt.


IM Jakob Vang Glud kunne endegyldigt sikre sig turneringssejren med en gevinst over IM Jens Ove Fries Nielsen, men han gamblede på, at remis var nok. Gamblingen lykkedes, men til sidst viste det sig, at hans korrektion kun lige nøjagtigt var bedre end Jacob Carstensens. Her ses en koncentreret Glud (til højre) i begyndelsen af 6. runde i aftes mod IM Karsten Rasmussen. Et parti der blev højdramatisk og skulle vise sig at blive altafgørende for, at IM Jakob Vang Glud nu kan skrive turneringssejren i Horsens på sit visitkort. (foto: thv)

På Horsens Skakforenings hjemmeside kan du se eller gense live-partierne fra alle syv runder. Du kan også nærstudere resultaterne og finde navnene på alle gruppevindere og øvrige præmietagere i 15. Horsens Lang Weekend anno 2012. Adressen er www.horsensskakforening.dk

Eigil Straarup

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler