Spil skak online
på Skakserver.dk


IM Jakob Vang Glud i front i Horsens
22. juli 2012
Thomas Hauge Vestergård

Inden sidste runde søndag kl.10.00 er IM Jakob Vang Glud alene i spidsen med 5½ af 6 i Horsens Lang Weekend.

Tilskuere kan følge med på nettet eller på spillestedet ASV Horsens, Nørrebrogade 38 A, 8700 Horsens.

Vi har modtaget nedenstående fra arrangørerne.

Af Eigil Straarup
IM Jakob Vang Glud har matchbold i Horsens
I aftes udspandt der sig et vildt drama i 6. runde under Horsens Lang Weekend! På øverste bræt mødtes de to IM’ere Karsten Rasmussen og Jakob Vang Glud i et parti, der meget vel kan vise sig at afgøre, hvem der vinder ”Den Lange” anno 2012.

Inden partiet havde Karsten fem points og Jakob havde 4½ points. Dermed lå bolden på Jakobs banehalvdel. Han var tvunget til at gå efter gevinst, hvis han selv vil være i stand til at sætte tingene på plads i dag. Op til tidskontrollen vandt Jakob en kvalitet for en bonde, men stillingen var meget lige. I slutningen af partiet begik Karsten en fejl, der kostede springeren, og derfra var partiet tabt.

Chatten eksploderede nærmest, og I var mange derude, der fulgte med i slutfasen – det er vi selvfølgelig glade for i Horsens, og vi håber, I følte jer godt underholdt!


Med sejren i aftes over Karsten Rasmussen, har Jakob Vang Glud overtaget den gule trøje i ”Den Lange” med sine 5½ points. I dag har han matchbold i Horsens og kan sikre sig titlen, hvis han slår IM Jens Ove Fries Nielsen med de hvide brikker. (foto: thv)

I dag skal turneringen så afgøres! Med sejren over Karsten overtager Jakob føringen med sine 5½ points og er tilbage på det øverste bræt. Her møder han IM Jens Ove Fries Nielsen med de hvide brikker. Jens Ove har fem points lige som tre andre – det er FM Jacob Carstensen, IM Karsten Rasmussen og Per Andreasen. Én af de fem nævnte vinder ”Den Lange”! Jakob Vang Glud har matchbold i dag! Han er pisket til at gå efter sejren mod Jens Ove, fordi han ikke kan være sikker på turneringssejren med remis, hvis én eller flere af de andre med fem points vinder.

Der er lagt op til endnu et drama, når turneringen skal afgøres! Følg med i den spændende afslutning på Horsens Lang Weekend 2012 fra kl. 10-16 på www.horsensskakforening.dk

Eigil StraarupLæs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler