Spil skak online
på Skakserver.dk


Sikre sejre i Århus
16. juli 2012
Thomas Hauge Vestergård

Både WIM- og IM-turneringen i Chess House i Århus fandt sikre vindere.

WGM Evgeniya Doluhanova fra Armenien vandt suverænt WIM-gruppen med 7½ af 9, et point foran svenske WIM Inna Agrest. Bedste dansker blev WFM Louise Fredericia med 5 point. En god optakt til OL for Louise Fredericia.

Alle turneringens partier kan gennemspilles til sidst i artiklen.


WGM Evgeniya Doluhanova (foto: thv)

Se slutstillingen i WIM-gruppen her.

I IM-gruppen var FM David Eggleston fra England næsten lige så suveræn med 7 af 9, et point foran ratingfavoritten IM Daniel Semcesen fra Sverige. Eggleston præstationen var et helt point over IM-normen, men ifølge ham selv har han allerede 4 andre IM-normer, selvom der kun er registreret en på FIDEs hjemmeside. Han næste mål er derfor at få 2400 eller der over i rating, så IM-titlen er fuldendt.


FM David Eggleston (foto: thv)

Bedste dansker blev Jackie Andersen med 5½ point. Andersen kunne have scoret en IM-norm med sejr over Bo Jacobsen i sidste runde, men en dårlig åbning og træthed fik hurtigt Jackie Andersen til at tilbyde remis, hvilket ikke faldt i god jord på chatten i live-dækningen. Jackie Andersen kom dog selv på chatten efterfølgende og fortalte om baggrunden for den hurtige remis.

Se slutstillingen i IM-gruppen her.

Kort før næstsidste runde lørdag blev IM Klaus Berg og IM Jens Ove Fries Nielsen udnævnt til æresmedlemmer af Chess House for deres store arbejde med at få Chess House etableret og holdt i gang i de første leveår af skakcafeenes 14 år lange historie.

Jens Ove Fries Nielsen var forhindret i at møde op på grund af en skakturnering i Tyskland, men Klaus Berg var mødt frem og modtog diplom og hyldest.


Klaus Berg udnævnt til æresmedlem. Tom Petri fra Chess Houses bestyrelse overrækker diplomet. (foto: thv)

I Kandidatgruppen vandt Janus Christensen fra SK1968 med 5 af 7 og er dermed kvalificeret til næste gang Chess House holder IM-turnering.

Hjemmeside: www.chesshouse.dk

 

 

 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler