Spil skak online
på Skakserver.dk


Skak-OL for blinde i Indien
5. juli 2012
Thomas Hauge Vestergård

Det danske hold til Skak-OL for blinde i Indien til august er nu udtaget. Fra formand for Danmarks Blindeskak, Erik Bremer, har vi modtaget nedenstående.

 

Af Erik Bremer
Skak-OL for blinde i Indien
Den 14. skakolympiade for blinde finder sted på hotel "Le Royal Méridien" Chennai Indien fra 9. - 20. August 2012. Hotellet er et af de bedste fem stjernede luksushoteller i Chennai. Le Royal Méridien er plantet på en 3,5 hektar smukt anlagt have. Der er blandt andet gode møde- og banketfaciliteter, der er søreme også barer, fitnesscenter, og et fantastisk udendørs swimmingpool med boblebad. Chennai, tidligere Madras, var oprindeligt en lille fiskerby men nu en livlig millionby og hovedstaden i staten Tamil Nadu. Chennai er industri og business, men også ældgammel historie med smukke hindutempler og klassiske indiske dansetraditioner. Til turneringen, hvor tre spillere denne gang får OL-debut, har vi udtaget følgende spillere:

Bræt1: Ernst Christian Bindzus, er født i 1958, bosat i Børkop og som til dagligt spiller i Skakklubben Evans, mistede det meste af sit syn i 2011.  Han Debuterede straks ved det nordiske holdmesterskab for blinde og svagtseende, der blev afviklet i oktober i Finland. Bindzus spillede lige op med de allerbedste på det svære førstebræt. 2½ points af tre mulige. Ved Danmarks Blindeskaks 50-års jubilæums turnering i november måned vandt Ernst suverænt og lokalt kører det vist også i højeste gear. 

Bræt 2: Henning Nielsen er født i 1945 og bor i Ferritslev og spiller i Skakklubben Sydøstfyn. Henning Nielsen blev indmeldt i Danmarks blindeskak for cirka 4 år siden og ligger inde med tre danmarksmesterskaber. Ved verdensmesterskabet, der blev spillet i Serbiens hovedstad Belgrad i 2010 kæmpede 121 spillere fra 32 lande og fra Danmark deltog den regerende danmarksmester Henning Nielsen og han scorede 3 points af 8. Også Henning var med på NM-holdet i Finland, hvor det blev til en flot andenplads.

Bræt 3: Erik Bremer, Blindes Skakklub: Bremer Er født i 1954, bor i Herlev og er den mest aktive blinde turneringsspiller i Danmark. Bremer fik OL-debut i Brasilien, 1996, fik også OL-chancen i Spanien, 2004, og han blev dansk topscorer både i 96 og 04. I 2008 på Kreta spillede han på førstebrættet, hvor det blev til beskedne 2 points.   Danmark har vundet det Nordiske holdmesterskab i 1999 og 2003 og Erik var med på guldsekseren begge gange. 

Bræt 4: Martin Mandrup Hansen, der blev født i 1978, havde stort set normalt syn til han fyldte tyve år. Han voksede op i Ulkebøl ved Sønderborg og lærte allerede at spille skak som syvårig. For tre år siden så Martin Mandrup en annonce i Dansk Blindesamfunds medlemsblad, og det resulterede i, at han i november 2009 henvendte sig i Blindes Skakklub i Vanløse. Der blev han styrketestet af formanden og jeg konstaterede straks, at Mandrup var mere end bare begynder, og allerede ugen efter var han med i klubbens turnering. Her vandt han sine 2-3 første partier – dog mod nogle af de svageste medlemmer. I sommeren 2011 debuterede Martin Mandrup ved DM for blinde på Fuglsangscentret i Fredericia. Han syntes helt klart at være den bedste i 3. klasse (den laveste), men en buk i en klart vundet stilling resulterede i en mat i bunden, og så måtte Martin nøjes med 4 point af 5 og en 2. plads. Men siden er det gået hurtigt – takket være en seriøs indstilling til skakspillet.

Martin Mandrup er en særdeles flittig deltager i turneringer, hvor hovedsageligt seende deltager. Således har han deltaget i ikke færre end fem af Københavns Skak Unions dagsturneringer inden for det sidste år. Disse spilles i Kampklubben 41’s lokaler i Valby. Martins flid med både teoretisk og praktisk skak har allerede givet pote. Således blev han nr. 2 i klubmesterskabet for Blindes Skakklub i efteråret 2011, og i foråret 2012 kronedes indsatsen med Københavnsmesterskabet for blinde og svagtseende. I juni måned fik Martin sin internationale ilddåd ved Landskampen mod Norge, hvor han på bræt 4 vandt i fin stil sine 2 partier - ham kan Danmarks Blindeskak roligt sende til Indien.

Andreas Kastberg, Skakklubben af 1968, er for tredje gang kaptajn for OL-holdet og som hjælp til forberedelserne er Kaare Vissing Andersen tilknyttet de 2 københavnere.

Vi glæder os til et spændende eventyr og held og lykke på vejen mod OL i Chennai.

Erik Bremer

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler