Spil skak online
på Skakserver.dk


Skak i Afrika
13. juni 2012
Thomas Hauge Vestergård

Til brug for et skakprojekt i Ghana, søges brugte spil, som kan doneres til projektet.
 
Kenneth Ejlertsen skriver bl.a. om projektet:
Sammen med en rejsekammerat skal jeg til Afrika, her i slutningen af måneden. Nede i Afrika, nærmere bestemt i Ghana, skal vi hjælpe med at uddanne nogle unge skolebørn i en af de større landsbyer som hedder Busunu. Dette gør vi under administration fra den danske organisation Rural Africa Development Organisation (RADO).

Der skal selvfølgelig foregå flere forskellige former for undervisning, men fordi jeg selv er skakspiller, har vi besluttet at skak skal bruges som et undervisningsmiddel for børnene, inspireret af 'Chess In The Schools'-projektet i USA. Dette gør vi fordi skak er kendt for at være det mest udviklende spil man kan lære; især for unge i Afrika, som ikke på samme måde som os, opvosker i et samfund baseret på logik. Jeg spiller som sagt selv skak, jeg gik i Køge skakklub under Erik Carlsen i 11 år, og vil nu videregive den viden til dem der har brug for det.

Vi har som sagt brug for nogle spil, de har slet ikke nogen dernede. Spillene behøver bestemt ikke være nye, men vi har nok brug for i hvert fald 10 stykker hvis vi skal starte en ordentlig undervisning. Jeg ved også at det er med meget kort varsel, (vi har afrejse den 25. juni).

Her er links til www.chessintheschools.org og www.ruralafricadevelopment.com
 
Kenneth Ejlertsen

Har man som klub eller enkeltperson skakspil liggende, som man vi give til projektet, så kontakt webmaster Thomas Vestergård på webmaster@skak.dk eller telefon 24 64 28 62 og aftal nærmere.

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler