Spil skak online
på Skakserver.dk


Champagne på Køge Torv
6. juni 2012
Thomas Hauge Vestergård

Samarbejdet mellem Skovbo, Bornholm, Solrød og Køge Skakklub blev behørigt fejret og underskrevet grundlovsdag foran statuen af Frederik den 7. på Køge Torv.

Vi har modtaget følgende pressemeddelelse:

Champagnepropperne sprang
Champagnepropperne sprang, da de 4 skakklubber Solrød, Skovbo, Bornholm og Køge markerede et nyt og epokegørende samarbejde. De 4 klubber går nu sammen om større projekter for at markedsføre skak både som breddesport og elitesport.
I dag den 5. juni, grundlovsdag, blev aftalen bekræftet. Kl. 17:00 på Køge torv med officiel underskrivelse ved de 4 klubformænd og officiel fotografering.Verner Christensen underskriver på vegne af Solrød Skakklub assisteret af Finn Stuhr (foto: thv)

KØGE KYST SKAK ALLIANCEN er navnet på det nye samarbejde. Flere tidligere projekter der blev afholdt hver for sig, kommer nu under samme hat, med henblik på at gøre fælles front for at markedsføre skakken og  gøre lokalområderne kendt i den ganske skakverdenen.

Som eksempel kan nævnes Skovbo Skakklub der for et par år tilbage afholdte Stormesterturnering og Køge Skakklub der under Køge Chess Festival afviklede Ole Jakobsens Mindeturnering, Nato Chess Championships og den aflyste Bent Larsens 75 års Fødselsdagsturnering(Skakstormester Bent Larsen døde 1 måned før turneringsstart).


Repræsentanter for de fire klubber (foto: thv)

Disse to klubbers arrangementer bliver nu og de næste 3 år markedsført under navnet KØGE KYST SKAK FESTIVAL der afvikles 1. gang i september 2012. Solrød Skakklub er kendt for sine mange små og populære turneringer og Bornholm er kendt for sin sommerskak, der også vil få fokus i det nye projekt.KØGE KYST SKAK ALLIANCEN (foto: thv)

Skakken en folkefest?
Skakken kommer ud til folket. Målet er at skak skal være en del af aktiviteterne i gadebilledet, i gågaderne, hvor borgerne skal møde skakfolket til en god snak. Med Skakalliancen er signalet mere synlighed i blandt andet gågaderne i de 4 byer, Borup, Køge, Solrød og Rønne med henblik på, at komme ud og vise skakken fra den muntre side. For nogen kan skak synes kedeligt, men det behøves det absolut ikke at være.Køge Torv (foto: thv)

Der er andre større projekter på tegnebrættet af mere international karakter og tanken med samarbejdet er netop, at samle kræfterne, så disse begivenheder får en større bevågenhed hos borgerne og i medierne.

Med venlig hilsen

Finn Stuhr

 

 

Tlf.25468293

 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler