Spil skak online
på Skakserver.dk


GM-norm til Nikolaj Mikkelsen
5. juni 2012
Thomas Hauge Vestergård

IM Nikolaj Mikkelsen vandt Brønshøj GM 2012 og scorede samtidig sin første GM-norm.

Grundlovsdag var sidste dag i turneringen og kravet til Mikkelsen var mindst 1 af 2 for at score GM-norm.

Dagens første parti mod IM Greg Shahade blev forholdsvis hurtig remis. I sidste runde tilbød Mikkelsen remis mod GM Henrik Danielsen efter 10. h3 (Sidste runde var undtaget for reglen om, at man først måtte tilbyde remis efter 30 træk), men den dansk/islandske stormester var ikke indstillet på at ryge fredspibe så tidligt. Det så imidlertid ud til at Nikolaj Mikkelsen herefter havde en lille fordel, som ikke blev sat overstyr. Efter 31.-, h5 blev partiet taget remis og den 24-årige Nikolaj Mikkelsen kunne notere turneringssejr og GM-norm på visitkortet.


Turneringsvinder IM Nikolaj Mikkelsen (foto.: thv)

IM Mads Andersen skulle i sidste runde med sort have mindst remis mod svenske GM Jonny Hector for at score GM-norm. I et skarpt og spændende siciliansk parti var det dog Hector, der trak det længste strå. Dermed delte GM Jonny Hector, GM Henrik Danielsen og IM Mads Andersen andenpladsen i turneringen et halvt point efter Nikolaj Mikkelsen.

I den sideløbende BMS IM 2012 var den bulgarske IM Nikolai Ninov helt suveræn. Med 7½ af 9 henviste han svenske IM Daniel Semcesen til andenpladsen 1 point efter. Bedste dansker blev  FM Kåre Kristensen på 3. pladsen med 5½ point, men den mest bemærkelsesværdige danske præstation var Martin Haubros 5 af 9 og et dansk ratinghop på 56 point og en imponerende ratingpræstation på 2345.


IM Nikolai Ninov – 7½ af 9 (foto: thv)

Slutstillingen Brønshøj GM 2012
Slutstillingen BMS IM 2012

Hjemmeside: www.bsfskak.dk/gm_turnering/

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler