Spil skak online
på Skakserver.dk


Nicolai V. Pedersen fører stadig
22. april 2012
Thomas Hauge Vestergård

Nicolai V. Pedersen er tæt på at vinde Sondex Cup. Inden sidste runde fører han med et point til de nærmeste forfølgere. Sidste runde starter søndag kl. 16.00.


Fra arrangørerne har vi modtaget runderapport fra 4. runde.

Af Lars Peter Hansen
Sondex Cup, 4. runde
I første runde på den sidste turneringsdag af Sondex Cup 2012 kom Nicolai V. Pedersen et skridt tættere på turneringssejren da han i dagens længst parti slog Andreas Skytte Hagen med hvid.

Partiet mellem Lev Gutmann og Klaus Berg bragte stormesteren på tavlen med et helt point efter godt spil med udnyttelse af de hvide felter. Thorbjørn Bromann og Daniel Semcesen delte efter 26 træk. Med disse resultater fører Nicolai Pedersen med et helt point foran Thorbjørn Bromann og Daniel Semcesen og kan nøjes med et halvt point i sidste rundes indbyrdes parti mod Daniel for at vinde turneringen for første gang.

Mester 1 bød på et spændende parti mellem Jesper Lauridsen og Jens Ove Fries Nielsen. JOFN ofrede først en let officer på a7, men "konverterede" siden, så offeret – eller i dette tilfælde investeringen – blev på et helt tårn. Forrentningen var et afgørende angreb mod en hvide stilling, hvor brikkerne virkede en anelse passivt posteret – i hvert fald ifølge de humane analyser i det Fritz-fri kommentatorrum. Kommentator Mads Boe mente at partiet nok kunne være en skønhedspræmie værd.

Niels Jørgen Fries Nielsen gjorde spørgsmålet om gruppesejren til en temmelig åben affære ved at vinde over Jonathan Carlstedt. Dermed fører tyskeren og Igor Teplyi med hver 2½ point foran Fries Nielsen og Fries Nielsen hver 2 point.

Lars Peter Hansen

5. runde, søndag 22. april kl. 16.00 – 21.00

Spillested: Kolding Uddannelse Center, Ågade 27, 6000 Kolding.

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler