Spil skak online
på Skakserver.dk


Denne uges slagtilbud hos Dansk Skaksalg
19. april 2012
Thomas Hauge Vestergård

Dansk Skaksalg har i denne uge tilbud på fire forskellige bøger til 100,- kr. pr. stk mod en førpris på op til 219,- kr. stykket.

Dansk Skaksalg fortæller:

John Nunn: Grandmaster Chess Move by Move Prisen er 100 kr. (før 189 kr.)
En samling af John Nunns bedste partier fra 1994 til i dag, kommenteret i samme stil som bestselleren Understanding Chess Move by Move.

Gennem hele bogen er fokus på hvad læseren kan lære af hvert parti, så bogen udgør et ideelt studiemateriale for den der vil opnå et højere niveau af skakforståelse.

Bogen byder også på underholdning i rigt mål: Nunn har en direkte aggressiv stil, og mange af hans modstandere i disse partier er ambitiøse unge stormestre fra generationen, der blev inspireret af Kasparovs dynamiske skak.

Bogen inkluderer også alle John Nunns kompositioner – opgaver og studier – komplet med løsninger.

Robin Smith: Modern Chess Analysis. Prisen er 100 kr. (før 219 kr.)
Skakanalyser er næsten lige så gammel en foreteelse som spillet selv, og mange banebrydende værker af skakkens giganter er helliget analyser af stillinger, åbninger og slutspil.

Computere og kraftigt skaksoftware har en dybtgående effekt på skakanalyser og skakteori – de fleste stormestre gør rigt brug af dem. Denne bog giver imidlertid mere end blot metoder til computerassisteret analyse.

Læseren vil udvikle en dybere forståelse af den menneskelige hjernes styrker og begrænsninger og en større forståelse af mange af skakkens facetter ved at arbejde med de eksempler, Robin Smith præsenterer.

Blandt denne bredtfavnende bogs mange emner er: Skematisk tænkning; Dynamisk spil kontra stille manøvrer; Forter; Kongejagter og kongevandringer; Spørgsmålet om afbytning; Interaktiv analyse.

Robin Smith er en topkorrespondancespiller og besidder stormestertitlen i korrespondanceskak. Han har været USA-mester i korrespondanceskak to gange og har vundet en semifinale i VM i korrespondanceskak.

 
Hans Berliner: The System. Prisen er 100 kr. (før 195 kr.)
Hans Berliner er en af alle tiders mest succesfulde korrespondanceskakspillere og var helt dominerende i det 5. Verdensmesterskab. Her forklarer han for første gang den samling af principper – Systemet – som han brugte til at finde frem til de rigtige træk. Læseren vil forbløffes over enkelheden og kraften i Berliners metoder. Han tager fat i mange af de store åbninger og underkaster dem Systemets principper og finder radikalt nye tilgange til dem.

 

Leif Erlend Johannesen og Sverre Johnsen: The Ruy Lopez – A Guide for Black. Prisen er 100 kr. (før 229 kr.)
Ruy Lopez eller Spansk er en af de vigtigste teoretiske slagmarker indenfor skak. Den har i lang tid været betragtet som en glimrende åbning til træningsformål, da den fører til en bred vifte af strukturer og strategier.

Denne bog er en komplet guide til Spansk set fra Sorts side, primært baseret på Zaitsev-varianten, som Anatoly Karpov forlod sig på gennem en stor del af karrieren. Denne variant fører til skarpt spil, ofte i åbne slag hvor Sort får aktivt modspil og udfordrer Hvid til at søge initiativ på kongefløjen. Forfatterne forklarer detaljeret, hvordan Sort rider stormen af. De forklarer også, hvordan Sort håndterer de praktiske problemer i forbindelse med Sg5-trækgentagelsen, og anbefaler pålidelige procedurer overfor Hvids andre muligheder i Spansk, fra afbytningsvarianten til forskellige lukkede systemer.

Gennem hele bogen er fokus på, hvad læseren rent faktisk har brug for at vide og forstå for at kunne spille åbningen med succes i praksis. Der er mange forklaringer af vigtige idéer, og forfatterne gør sig umage for at guide læseren væk fra potentielle faldgruber.


Trine Treppendahl

Se mere her: www.skaksalg.synonym.dk

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler