Spil skak online
på Skakserver.dk


"Skak i skolen" nu officiel EU politik
22. marts 2012
Thomas Hauge Vestergård

415 af EU-parlamentets 754 medlemmer har nu skrevet under på den skriftlige erklæring om indførelse af programmet "Skak i skolen" i Den Europæiske Unions uddannelsessystemer.

Programmet er udarbejdet af den Europæiske Skak Union (ECU) og Kasparov Chess Foundation Europe i forening. ECU præsident Silvio Danailov og Garry Kasparov har udført et flittigt lobbyarbejde i EU for at få de nødvendige underskrifter. Det kræves at over 50 % af EU-parlamentarikerne skal skrive under på erklæringen, for at det kan blive officiel EU politik.

Præsidenten for den Europæiske Skak Union, Silvio Danailov, udtaler i forbindelse med at de nødvendige underskrifter nu er samlet (min oversættelse):

”Dette er en historisk succes for europæisk skak. Datoen den 13. marts 2012 vil blive husket som dagen hvor skakspillet steg til en højere anerkendelse i samfundet – ikke kun som sport, men også som en del af uddannelsessystemet i en moderne verden.”


Flere danske EU-parlamentarikere har været imod erklæringen, bl.a. har der været en sjælden enighed mellem SFs Emilie Turunen og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt om, at forslaget er helt hen i vejret. Se bl.a. Jyllandsposten den 16. februar.

Imidlertid skal man nok ikke forvente, at der vil stå skak på skoleskemaet alle steder i den danske folkeskole. Som man kan læse i erklæringen, der kan downloades herunder, er der kun tale om at EU parlamentet opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at fremme programmet “Skak i skolen” i medlemsstaternes uddannelsessystemer. Der står ingen steder, at skak skal være obligatorisk.

Downloads:
Erklæringen fra EU parlamentet på dansk
Nyhedsbrev nr. 67 fra ECU

Links:
Kasparov Chess Foundation Europe
ECU - European Chess Union

Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler