Spil skak online
på Skakserver.dk


Mere XtraCon-Skakliga
11. marts 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afsluttende dobbeltrunde i XtraCon-Skakligaen satte nye standarder for divisionsturneringens afslutning. Udover særdeles gode spilleforhold på Hotel Scandic i Odense, blev samtlige 40 partier begge dage vist live på internettet.

Stævnearrangør Poul Jacobsen kan se tilbage på en meget vellykket weekend.

Sportsligt var der ingen tvivl om Jetsmarks førsteplads. Inden dobbeltrunden førte nordjyderne med 6 point og der blev ikke taget chancer i de sidste to runder. Jetsmark gik ubesejret gennem turneringen og selvom Brønshøj slog begge nedrykkerne klart i de afsluttende runder, var de aldrig rigtig tæt på at true Jetsmark.


Vinder af XtraCon-Skakligaen, Jetsmark. (foto:  thv)

Fra venstre er det IM Christian Kyndel Pedersen, FM Stefan Christensen, GM Allan Stig Rasmussen, IM Jakob Vang Glud, Jakob Rathlev, Martin Bækgaard, Andreas Wiwe og Bjarke Jensen.

Der var mere spænding om årets nedrykning. Hillerød blev tidligt i turneringen isoleret i bunden, men hvem der måtte med ned i 1. division, var helt åbent inden weekendens dobbeltrunde.

BMS stillede til start i Odense uden deres to bedste spillere, GM Henrik Danielsen og IM Jens Kristiansen, da de begge deltager i den stærke Reykjavik Open netop nu. Det var helt sikkert en medvirkende grund til at det blev Ballerup-klubben, der trak det korteste strå i nedrykningskampen.

Også Århus/Skolerne måtte lørdag se bort fra en topspiller, da IM Rasmus Skytte spillede sidste runde i Cappelle la Grande i Frankrig. Ingen af de andre hold havde regnet med at se Skytte til sidste runde, men lørdag aften kl. 24 tjekkede Rasmus Skytte ind på hotellet og søndag kl. 10.00 sad han klar ved brættet og vandt sikkert i Århus/Skolernes 6 – 2 sejr over BMS.


IM Rasmus Skytte – kom direkte fra Capelle la Grande. (foto: thv)

Individuelt springer flere resultater i øjnene. Hos danmarksmestrene fra Jestmark scorede Christian Kyndel Pedersen 7½ point af 9. Mads Andersen fra Skanderborg scorede også 7½ point, men for en kamp færre, da han måtte melde fra til en enkelt kamp på grund af sygdom. Mads Andersen vinder 59 ratingpoint i turneringen og ratingpræstationen på 2758 er ganske imponerende.


IM Mads Andersen, Skanderborg – 7½ af 8 i XtraCon-Skakligaen. (foto: thv)

Hos nedrykker BMS stod en anden ung spiller, 19-årige Tobias Valentin Rostgaard, for næsten en fjerdedel af hele holdets pointhøst. 7 af 9 og en ratingfremgang på 62 point blev det til.

På Divisionsturneringens hjemmeside, som hele tiden udbygges af Verner Christensen og Per Rasmussen, er der et væld af information. Udover tabeller, forventede scorer, partier og statistik, er der fotos, performance lister, største overraskelse med meget mere.

Slutstilling i XtraCon-Skakligaen:
1. Jetsmark, 46½ brætpoint, 16 matchpoint
2. Brønshøj, 44 brætpoint, 13 matchpoint
3. Århus/Skolerne, 40½ brætpoint, 11 matchpoint
---
4. Nordkalotten, 36 brætpoint, 9 matchpoint
5. K41, 35½ brætpoint, 9 matchpoint
6. Team Nordea Skanderborg, 35 brætpoint, 7 matchpoint
7. Sydøstfyn, 34½ brætpoint, 6 matchpoint
8.. SK1968, 34 brætpoint, 10 matchpoint
---
9. BMS, 31 brætpoint, 8 matchpoint
10. Hillerød, 23 brætpoint, 1 matchpoint

Ved siden af den afsluttende dobbeltrunde i XtraCon-Skakligaen, blev også sidste runde i 1. division gruppe 1 afviklet på Hotel Scandic i Odense. Øbro er nyt hold i XtraCon-Skakligaen mens Allerød og Læseforeningen rykker ned.

Links:
www.divisionsskak.dk
www.liveskak.dk

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler