Spil skak online
på Skakserver.dk


Ugens tilbud "Secrets of Positional Chess"
5. marts 2012
Thomas Hauge Vestergård

Denne uges slagtilbud er hos Dansk Skaksalg er bogen ”Secrets of Positional Chess” af Drazen Marovic. Prisen er 108 kr. (før 219,-). Bogen er på 224 sider og fra 2003.

Dansk Skaksalgs daglige leder, Trine Treppendahl, fortæller:

Hvordan afgør man om en officer er stærk eller svag? Om et felt er stærk eller svagt? Disse vigtige emner behandler stormester og skaktræner Drazen Marovic i denne bog. Ved at gennemgå nøje udvalgte partier og stillinger, forklarer forfatteren hvordan man fastslår styrker og svagheder i en stilling, hvorledes man gør brug af egne fordele og udnytter svagheder i modstanderens stilling. Ofte konstateres svagheder i en stilling som ikke kan udnyttes (og derfor alligevel ikke er svagheder), muligheder for at overlade visse felter til modstanderen for selv at få kontrol over nogle andre, strategiske ofre lidt materiale for at kunne udnytte større svagheder hos modstanderen.

Bogen behandler også stærke og svage diagonaler – permanente svagheder og angreb på disse – karakteristik af de enkelte officerer.

Trine Treppendahl

Se mere her: www.skaksalg.synonym.dk

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler