Spil skak online
på Skakserver.dk


Lars Bo Hansen vandt Viking Cup
12. februar 2012
Thomas Hauge Vestergård

Stormester Lars Bo Hansen blev en suveræn vinder af den traditionsrige hurtigturnering Viking Cup i Frederikssund. Lars Bo Hansen afgav kun to remiser og endte et helt point foran stormesterkollega Stellan Brynell, IM Jens Kristiansen og Svend Ellegård Christensen.

Vi har modtaget nedenstående fra arrangørerne.

Af Thomas Larsen, Frederikssund Skakklub
Lars Bo Hansen vandt Viking Cup
Viking Cup i Frederikssund var som sædvanlig stærkt besat i toppen. Muligvis endda den stærkeste af de årligt tilbagevendende hurtigskakturneringer. Helt i top var GM Jonny Hector en af favoritterne, men han fik det aldrig til at køre og endte et stykke nede i feltet. Sverige var også repræsenteret ved GM Stellan Brynell, men han blev sat noget af i topkampen med nederlag til Helsingørs Michael Jørgensen, der startede som lyn og torden med 4/4 og også nåede at slå GM Carsten Høi på vejen.


Stærk besat Mestergruppe (foto: Frederikssund Skakklub)

Til gengæld var GM Lars Bo Hansen sikkerheden selv, og da han besejrede Michael Jørgensen i 5.runde var vejen banet til turneringssejren. I sidste runde kunne han nøjes med remis mod Brynell, men selv om svenskeren forsøgte at gå efter sejren i det spændende parti, så fandt han ikke bedre end at tage evig skak til sidst. Det gav 2. præmien, mens 3. præmien gik til IM Jens Kristiansen, der spillede sig op efter en lidt sløj start.


Suveræn vinder GM Lars Bo Hansen (foto: Frederikssund Skakklub)

De øvrige grupper blev vundet af Martin Percivaldi, Johann Stanislaus, Michael Backmann Nielsen og Mikkel Manosri Jacobsen.


Spillesalen (foto: Frederikssund Skakklub)

I alt deltog 82 skakspillere fordelt på 5 grupper, heraf 10 i en særlig juniorturnering. Hele arrangementet forløb glat, på nær da rundelægningscomputeren kogte over, og et par af runderne derfor måtte lægges ved håndkraft. Trods dette lille uheld håber Frederikssund Skakklub at se alle deltagerne igen til næste års Viking Cup.

Resultater, stillinger og meget andet på www.frederikssundskakklub.dk

Thomas Larsen

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler