Spil skak online
på Skakserver.dk


Skolernes Skakdag
9. februar 2012
Thomas Hauge Vestergård

Fredag den 10. februar er det Skolernes Skakdag. Dansk Skoleskak regner med at 6.500 elever på 50 udvalgte skoler vil spille skak i hjernegymnastikkens tegn.

Dansk Skoleskak fortæller i en pressemeddelelse:

"Fredag før efterårsferien er kendt som Skolernes Motionsdag, hvor landets elever trækker i løbetøjet og får nogle kilometer i benene. Med Skolernes Skakdag håber Dansk Skoleskak at gøre fredag i uge 6 (før vinterferien), kendt som en dag i hjernegymnastikkens tegn.

Til dette års Skolernes Skakdag deltager 50 skoler i Syd-, Vest- og Nordjylland, når over 6.500 elever sætter sig til skakbrættet og dyster på tanker og idéer. Dagen organiseres af Dansk Skoleskak i samarbejde med de lokale skoleskakkredse og 150 lokale lærere, der i sidste måned blev uddannet som aktivitetsledere.

Ambitionen er at fordoble deltagerantallet, så Skolernes Skakdag allerede i 2014 er en landsdækkende læringsaktivitet.

”Unge har både glæde af motion, øget koncentration og læring. En sund krop og et kvikt hoved giver de bedste forudsætninger for et liv med læring og uddannelse,” siger Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak.


Pressefoto, Dansk Skoleskak

Skolernes Skakdag inkluderer alle elever uanset kendskab til skakspillet bl.a. via det specialudviklede sociale mini-game ’actionskak’, hvor eleverne spiller sammen på hold. Dagen sluttes af med medaljer og diplomer til alle."

Se mere på www.skolernesskakdag.dk

Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler