Spil skak online
på Skakserver.dk


LIVE fra Fyn
23. januar 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tirsdag bliver der rig lejlighed til at følge skak live på internettet. Først kan man følge TATA Steel Chess fra Wijk aan Zee og fra kl 19.00 kan man følge den fynske pokalturnering.

Fra Fyns Skak Union har vi modtaget nedenstående.


Af Niels Erik Nielsen

LIVE fra Fyn
Tirsdag den 24. januar spilles der kvartfinaler i den fynske pokalturnering, og to af kampene vi kunne følges LIVE på http://www.skakportal-fyn.dk/live fra kl. 19.00.

Nu med chat-rulle
Der er blevet installeret en chat-rulle på sitet, så de forhåbentlig mange besøgende får mulighed for at kommentere partierne, mens de er i gang.
Ejby Skakklub er arrangør af stævnet, hvortil Ejby 1, FREM 1, FREM 2, FREM 3, Nr. Aaby 2, Sydøstfyn 1, Sdr. Nærå 1 & Trekanten har kvalificeret sig.

Lodtrækningen er af hensyn til LIVE-dækningen rykket frem til kl. 18.45, da der først tages stilling til, hvilke kampe der bliver vist, når parringerne foreligger.

Sådan er reglerne
Hvert hold består af fire spillere, så otte partier vil kunne følges LIVE på nettet.
Betænkningstiden er to timer pr. spiller pr. parti, og i tilfælde af uafgjort fortsættes der med lynomkamp(e), indtil en vinder er fundet.

Skulle nogle af de udvalgte kampe ende uafgjort, stopper transmissionen sandsynligvis, da lyn (fem minutters partier) og LIVE er et dårligt makkerpar.
Opstår situationen, vil omkamp-resultaterne hurtigst muligt blive lagt ud Fyns Skak Unions hjemmeside: http://www.fsu-skak.dk

Flere kendte navne
Så langt henne i turneringen kommer de fleste hold nok med hele kavaleriet, og især Trekanten har mange stærke spillere at vælge imellem.

Tre hold skiller sig ud blandt de sidste otte; det er FREM, Sydøstfyn og Trekanten, der alle er strøget til tops inden for de seneste fem år.

Her følger en liste over nogle af de lokale topspillere, der deltog i sidste runde:
Sydøstfyn: IM Steffen Pedersen, IM Lars Borbjerggaard og Jan Nordenbæk.
Trekanten: Carsten Bank Friis, Kaj Rosell og Viggo Bové Quist (Jørn Sloth og Kim Skaanning står også på fusionsklubbens styrkeliste!).
FREM: Kristoffer Dyrgaard og Tom Frantsen.

Vækker tilbuddet om pokalskak til aftenkaffen genklang, så besøg http://www.skakportal-fyn.dk/live tirsdag den 24. januar fra kl. 19-23.

Niels Erik Nielsen

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler