Spil skak online
på Skakserver.dk


Træningssamling
9. januar 2012
Thomas Hauge Vestergård

Fire af de bedste danske juniorspillere har i weekenden været samlet i Ballerup til en træningssamling under ledelse af IM Silas Lund.

Den netop tiltrådte juniorlandstræner, Mads Boe, fortæller:
I weekenden den 7/1 og 8/1 blev der i Ballerup arrangeret en træningssamling for fire af de bedste danske juniorer - Bjørn Møller Ochsner, Dara Akdag, Tobias Valentin Rostgaard og Kristian Seegert - under kyndig undervisning af IM Silas Lund.

Træningen tog udgangspunkt i skarpe og ubehagelige slutspil med bondekapløb – f.eks. tårn mod bønder og springer mod bønder. Stillinger og materiale, som Silas selv har fundet og arbejdet med, og som er tænkt som materiale til en kommende bog.


IM Silas Lund forestod træningen. (foto: Tom Skovgaard)

En del af træningen bestod i konkret spil mod Silas med efterfølgende evaluering af hvordan tiden blev prioriteret, opmærksomhed på kritiske momenter og endelig prioriteringen i materielt reducerede stillinger. De foreløbige tilbagemeldinger tyder på en yderst spændende træningssamling med et glimrende udbytte for alle parter!

Mads Boe

Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler