Spil skak online
på Skakserver.dk


Peter Heine videre til 2. runde
30. august 2011
Thomas Hauge Vestergård

Peter Heine Nielsen er videre til anden runde i World Cuppen i Khanty-Mansiysk efter at danskere vandt omkampen mod Evgeny Postny. Samlet vandt Peter Heine 5 – 3.

De første fire omkampspartier endte alle remis, inden Peter Heine vandt begge lynpartier.

I morgen venter den engelske mester, Michael Adams (2715), der er kneben ratingfavorit. Peter Heine stiller op med 2681 i rating.

Her er Peter Heines egen umiddelbare oplevelse af dagens seks partier, der kan gennemspilles til sidst i artiklen:

1. parti – betænkningstid 25 min + 10 sekunder pr. træk:
Noget gik galt ved en fejlberegning og jeg om i alvorlige problemer, og måtte lede efter praktiske modchancer. Han spillede ikke optimalt, og jeg fik en remis-mekanisme ind.”

2. parti – betænkningstid 25 min + 10 sekunder pr. træk:
”Fik en god åbning med sort. Han overraskede med 5 g3, men jeg kom som sagt fint fra det, og havde endda en meget stor chance, da ...De8! var knusende, da jeg spillede Ld7. Jeg så på trækket, men havde overset at a3 besvares med ...a5!  Uanset havde jeg en lovende stilling, men han forsvarede sig sejt, og i kaosset derefter var det endda ved at gå galt før vi tog trækgentagelse”.

3. parti – betænkningstid 10 min + 10 sekunder pr. træk:
”3. parti gik fint, og jeg var optimistisk en stund, før det blev min tur til at forsvare mig hvilket dog gik relativt sikkert”.

4. parti – betænkningstid 10 min + 10 sekunder pr. træk:
”4. parti blev en gentagelse af åbningen fra 2. parti, og jeg prøvede et nyt træk. Stillingen blev kompleks, og jeg reagerede ikke optimalt, og var godt tilfreds med den efterfølgende trækgentagelse.”

5. parti – betænkningstid 5 min + 3 sekunder pr. træk:
”5. parti gik helt galt for mig, og jeg tabte først en bonde, og derefter endnu en. Åbningen var ok, men et par fejlberegninger kostede. Efter at have været helt væk, får jeg vundet en bonde igen, før han med os begge på omkring et minut sætter et tårn i slag.”

6. parti – betænkningstid 5 min + 3 sekunder pr. træk:
”6. parti var kaos igen. Jeg kom glimrende fra åbningen, vandt en bonde, blot for at sætte den i slag igen! Endnu en fejl, gav ham en stor chance, da 23...De5! vinder for ham, men da han missede den chance, gik det fint derfra.”

 

 


World Cuppens hjemmeside: http://chess.ugrasport.com/

 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler