Spil skak online
på Skakserver.dk


Til lykke, Larsen
4. marts 2010
Lars-Henrik Bech Hansen


Kære Bent!

Det er et stort privilegium for mig som formand for Dansk Skak Union at skrive lykønskningen til din 75 års fødselsdag, for uden din indsats som spiller og skakskribent og forbillede sad jeg ikke på formandsposten i DSU. Det var nemlig ved at læse om dig og dine bedrifter - og se dine spændende partier - at jeg blev fanget ind af skakken og dens magiske verden.

Skakspillet får liv af sine store personligheder, og der er ikke nogen i DSU’s lange historie, der har betydet så meget for skakken i Danmark, som netop du. Dine fantastiske resultater bragte dig frem til kampen om verdensmesterskabet og gjorde dig i en årrække til den stærkeste turneringsspiller i Verden foran stjernenavne fra Sovjetunionen, Jugoslavien og USA.


Bent Larsen med gaven fra Dansk Skak Union - en computer.
Foto: Peter Heine Nielsen

I Dansk Skak Union er vi meget glade for i anledning af din 75 års fødselsdag at fortælle alle vore nye og gamle medlemmer historien om Bent Larsen, Danmarks største skaknavn gennem tiderne. Vist har der været modsætninger mellem organisation og topspiller - naturlige modsætninger kalder du det selv - men det har aldrig forhindret, at du har været forbilledet for danske skakspillere.

Også uden for organisationen og klubspillernes rækker er du endnu i dag det bedst kendte skaknavn i Danmark.

Dansk Skak Union er taknemlig for din indsats og ønsker dig et stort tillykke med de 75 år i håbet om, at du får mange gode år endnu.

På Dansk Skak unions vegne
Lars-Henrik Bech Hansen

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler