Spil skak online
på Skakserver.dk


Ekstranummer af Skakbladet
1. marts 2010
Thomas Hauge Vestergård

Dansk Skak Union har udsendt et ekstranummer af Skakbladet i anledning af Bent Larsens 75 års fødselsdag. Bladet kan downloades i pdf-format ved at klikke på billedet herunder. Skakbladets redaktør skriver om bladet:

Af Thorbjørn Rosenlund
Bent Larsen 75 år
Ekstranummer af Skakbladet i anledning af stormester Bent Larsens 75 års fødselsdag, 4. marts 2010.

Topscorer ved skak-OL i Moskva 1956 som 21-årig, tildelt den internationale Skak-Oscar 1967, førstemand på verdensholdet mod USSR i 1970, tre gange vinder af FIDE's interzoneturnering. Bent Larsen var i sin storhedstid blandt verdens absolut stærkeste skakspillere og satte ene mand Danmark på skakkens verdenskort.

Bent Larsens forfatterskab er lige så stort og levende som hans spil ved brættet, og flere generationer af danske skak­spillere, fra amatører til topstormestre, har han begejstret og inspireret.

Ekstraudgivelsen indgår i Dansk Skak Unions hyldest til sin store gamle mester. Indholdet omfatter artikler om Bent Larsens imponerende skakkarriere, hans resultater og betydning for den moderne skakforståelse, samt om hans forfatterskab. Dertil et interview med Bent Larsen v/ Peter Heine Nielsen, partier udvalgt af Sune Berg Hansen, Curt Hansen, Lars Schandorff og Jens Kristiansen, Bent Larsen citater og kombinationer, samt endelig en artikel af Bent Larsen selv med erindringer om tiden med dansk skak.

Dansk Skak Unions fødselsdagsprogram i 2010 vil desuden omfatte en top-match og en stormesterturnering.

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler