Spil skak online
på Skakserver.dk


Gratis skakbog
21. december 2008
Thomas Hauge Vestergård

Fra Niels Jørgen Jensen har vi modtaget link til en gratis skakbog "Elephant Gambit 2" der omhandler åbningen 1. e4, e5 1. Sf3, d5

Niels Jørgen Jensen skriver bl.a.:

".....jeg var en ivrig skakamatør for 10-20 år siden, hvor jeg bl.a. skrev en række små bøger/hæfter om især gambitåbninger: Blackmar-Diemer Gambit, Fajarowicz Gambit, Elephant Gambit, samt Larsen spiller Bird.

Oprindelig var det meningen, at elefantgambitbogen skulle følges op af et bind 2. Bind 1 var udsolgt, og vi havde stiftet bekendtskab med en hel del stærke spillere, der spillede gambitten. Bogen blev også skrevet, men udkom aldrig. Selv holdt jeg næsten op med at spille skak – computerne ødelagde mit elskede k-skak – og kastede mig i stedet over min anden hobby: Danske mønter, hvor jeg sammen med min daværende rektor på Gladsaxe Gymnasium, Mogens Skjoldager, opbyggede en enorm hjemmeside, se: www.gladsaxegymnasium.dk/2/ - se dét kan computere bruges til.

Gennem årene ærgrede det mig alligevel, at det arbejde, Rasmus Pape og jeg selv havde lagt i elefanten skulle gå til spilde, så da jeg efter en del år fik listet filen med manuskriptet ud af forlæggeren, besluttede jeg at lægge det på internettet til fri afbenyttelse for interesserede:

http://home2.inet.tele.dk/gambit/Elephant2.htm

Der er tale om et næsten-færdigt manuskript, som en kollega til en af mine gamle skakvenner fik konverteret til et format, der kunne læses, men ikke redigeres. Derfor må man bære over med ulogiske orddelinger samt andre trykfejl, som en endelig korrekturlæsning forud for en bogudgivelse ville have fjernet; på den anden side er det vel begrænset, hvor kritisk man kan være overfor en gratis julegave!?

Summa summarum: Jeg har lagt bogen til fri afbenyttelse på den anførte adresse og ville være glad, hvis du ville anmelde (eller bare omtale) den på DSU’s nyhedsside."


 Niels Jørgen Jensen

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler