Spil skak online
på Skakserver.dk


15 skakspil til Ghana
24. juni 2012
Thomas Hauge Vestergård

Det lykkedes Dansk Skak Union at indsamle 15 komplette skakspil til RADO-projektet i Ghana. RADO står for Rural Africa Development Organisation.

Det første og flotteste spil, træbræt med smukke brikker, kom fra en skakspiller i Sønderjylland og kort efter meldte en århusiansk skakspiller sig på banen med 14 komplette spil, 4 ekstra brætter og en stor pose reservebrikker. Denne sidste donation var resterne af en hedengangen skoleskakklub, og kommer nu til ære og værdighed igen i Ghana.


Brikkerne til Ghana (foto: thv)

Efterfølgende kom flere andre tilbud om brikker og ure, men da vi allerede havde opnået det ønskede antal spil, takkede vi pænt nej tak.

Spillene blev overrakt til RADO-projektets repræsentanter på Københavns Hovedbanegård af FU-medlem Ivan Madsen, der ønskede god rejse og held & lykke med projektet.


Ivan Madsen overrækker Kenneth Ejlertsen spillene. Stine (fik ikke fart i efternavnet) skal også med til Ghana. (foto: thv)

Stine og Kenneth Ejlertsen skriver om rejsen og projektet i Ghana på denne blog: blondineriafrika.wordpress.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler